Τετ24042019

Ενημέρωση:Τετ, 24 Απρ 2019 2pm

  τηλ. κέντρο: 26510 87000

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές

Εγκύκλιοι - Αποφάσεις

Εγκύκλιοι - αποφάσεις ειδικού ενδιαφέροντος

Εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3870/2010 «Εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές» (Α΄138) ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019. (Λήψη αρχείου)

Καθορισμός τεχνικών και διαδικαστικών ζητημάτων, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Κεντρικής Βάσης Δεδομένων, την παροχή πρόσβασης σε αυτήν, τον τρόπο και τον χρόνο ενημέρωσης για τα αναρτώμενα έσοδα και τις δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, καθώς και τη διασφάλιση τήρησης των προσωπικών δεδομένων. (Λήψη αρχείου)

Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 13 για τη διενέργεια των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των Περιφερειακών Αρχών. (Λήψη αρχείου)

Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 12 για τη διενέργεια των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών. (Λήψη αρχείου)

Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις δημοτικές εκλογές. (Λήψη αρχείου)

Καθορισμός των κατηγοριών παροχών και διευκολύνσεων, οι οποίες συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψήφιων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (Λήψη αρχείου)

Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές (Λήψη αρχείου)

Σύντομος οδηγός για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης κατά τις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019 (Λήψη αρχείου)

Περιφερειακές εκλογές - Εκλογείς και Εκλόγιμοι - Κωλύματα & Ασυμβίβαστα (Λήψη αρχείου)

Σύντομος οδηγός υποψηφίου περιφερειάρχη / περιφερειακού συμβούλου (Λήψη αρχείου)

Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου / δημοτικού συμβούλου (Λήψη αρχείου)

Σύντομος οδηγός υποψηφίου συμβούλου / προέδρου κοινότητας (Λήψη αρχείου)

Εμφανίσεις υποψηφίων (Λήψη αρχείου)

Εγκύκλιοι - Αποφάσεις - ΦΕΚ

Συνολικά, όλες οι εγκύκλιοι και οι αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019, είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη ιστοσελίδα του Υπουργείου:

http://www.ypes.gr/el/Elections/CityElections/Egiklioi_apofaseis/

Συχνές Ερωτήσεις

Στον παρακάτω σύνδεσμο του Υπουργείου Εσωτερικών, μπορείτε να δείτε συχνά υποβαλλόμενες ερωτήσεις αναφορικά με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές:

http://www.ypes.gr/el/Elections/CityElections/FAQs/

Αποτελέσματα Προηγούμενων Εκλογικών Αναμετρήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο του Υπουργείου Εσωτερικών, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών του 2014 για την Περιφέρεια Ηπείρου:

http://ekloges-prev.singularlogic.eu/may2014/dn/public/index.html