Πεμ23112017

Ενημέρωση:Τετ, 22 Νοε 2017 2pm

  τηλ. κέντρο: 26510 87000

Η Περιφέρεια Ηπείρου

map greece 402x272βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.
Δυτικά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, ανατολικά συνορεύει με την Μακεδονία και τη Θεσσαλία & νότια εκτείνεται μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο και τη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Αποτελείται από τις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας. Η έδρα της Περιφέρειας είναι στα Ιωάννινα.

Μήνυμα Περιφερειάρχη

kaxrimanis_smallκαλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Ηπείρου
Ο δικτυακός τόπος περιέχει πληροφορίες για την οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, τα στοιχεία επικοινωνίας, τους συνδέσμους προς τις Περιφερειακές Ενότητες καθώς και πλήρη ενημέρωση για τα τελευταία νέα, τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τον προγραμματισμό μας ...
Αλέξανδρος Καχριμάνης

Κλεμμένοι πολιτιστικοί θησαυροί

Κλεμμένη εικόνα Ι.Ν. Κοιμήσεως
Κλεμμένη εικόνα
Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου,
Κουκουλίου Ζαγορίου
Κατασχέθηκε στο Άμστερνταμ
Κατασχέθηκε στο Άμστερνταμ
(καθαρισμένη)
Φωτογραφίες κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών

Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου

Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση καιρού

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Αποφάσεις

Πρόσκληση ΠΕΠΙΣ 08-11-2017

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση ΠΕΠΙΣ 22-09-2017

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση ΠΕΠΙΣ 20-06-2017

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Προκηρύξεις

"VERSO" - Volunteers for European Employemt

verso newsletter2 Ενημερωτικό δελτίο

(Newsletter) pdf [5.1Mb]

vero webcastLive Webcast

(22.11.2012)

 

 

 verso

 

 

Interreg IVC

Συνεντευξή τύπου Ιουν. 2013: mp4 [12 Mb]

Ενημερωτικό δελτίο Δεκ. 2013: pdf

Επίσκεψη μελέτης εταίρων έργου, ημερίδα Ιούν. 2014: zip 

Οδηγός καλών πρακτικώνpdf

Ενημερωτικό δελτίο 4 Δεκ. 2014: pdf

 

Έργο: "Verso" - Volunteers for European Employemt

Το VERSO (εθελοντές για την ευρωπαϊκή απασχόληση) είναι ένα έργο που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη και ανταλλαγή γνώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος INTERREG IVC. Το VERSO επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσω της μάθησης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες είναι εστιασμένες στην εθελοντική εργασία. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ευρωπαϊκής απασχόλησης. Τέσσερα ερευνητικά ιδρύματα και οκτώ περιφερειακές αρχές από οκτώ διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Είναι γνωστό ότι οι Ευρωπαϊκές περιφερειακές ή τοπικές αρχές ενδιαφέρονται να αναπτύξουν πολιτικές που θα στηρίξουν την ένταξη της κοινωνίας των πολιτών στην ανάπτυξη των τοπικών υπηρεσιών απασχόλησης. Μέσω του έργου αναλύονται παραδείγματα καλής πρακτικής από όλη την Ευρώπη ώστε να εξαχθούν προτάσεις πολιτικής. Επίσης θα αναπτυχθούν εργαλεία αξιολόγησης της εν λόγω πολιτικής.

Το έργο VERSO θα συνεισφέρει στην ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και καλών πρακτικών, με απώτερο στόχο τη δημιουργία και τη διάδοση ενός καταλόγου «ευρωπαϊκής καλής πρακτικής» (θα συμπεριλαμβάνει κοστολογημένες προτάσεις), ο οποίος θα επιτρέψει στις δημόσιες αρχές να επιλέξουν και να καθιερώσουν βέλτιστες πρακτικές κατάλληλες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους και στο προφίλ τους. Προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική διάδοση και ενσωμάτωση των οδηγιών και των καλών πρακτικών στις πολιτικές των περιφερειακών αρχών θα υλοποιηθούν μια σειρά από δράσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρονται η οργάνωση συναντήσεων, σεμιναρίων και διαβουλεύσεων με τις περιφερειακές αρχές οι οποίες θα ανταλλάξουν απόψεις και πολιτικές.

Για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ε.E (agenda Europe 2020) όπου προωθείται η επίτευξη του κριτηρίου το 75% των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών να βρίσκεται σε καθεστώς εργασίας - είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των περιφερειακών αρχών προς τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα ευνοεί την ένταξη στην εργασία. Το έργο VERSO επιδιώκει να υποβοηθήσει τις περιφερειακές αρχές για την εκπλήρωση του ανωτέρου στόχου. Οι κοινωνικές παροχές – επιδόματα καθώς και τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων και των εργαζομένων αποτελούν ένα εργαλείο που δοκιμάστηκε στον ελληνικό χώρο. Όμως κάνεις δεν πρέπει να αγνοεί τη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών. Η κοινωνία των πολιτών και του εθελοντισμού προσφέρεται η ίδια ως μια εναλλακτική επιλογή όπου περιθωριοποιημένες ομάδες καθώς και άνεργοι υποστηρίζονται έτσι ώστε να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες εργασίας και να ενισχύσουν το δίκτυό τους σε μια μη-τυπική εκπαίδευσης βάση. Σε αυτή τη βάση είναι δυνατόν να αποκτήσουν εκ νέου ή να επαναπροσδιορίσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Εθελοντές με σταθερή απασχόληση μπορεί να προσφέρουν συμπληρωματικές υπηρεσίες για τους ανέργους, μεταφέροντας τη γνώση τους για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Ο εθελοντισμός μπορεί να είναι ένας δρόμος προς την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν τελικά σε μια αμειβόμενη εργασία.

Το έργο VERSO απαντά σε όλες τις παραπάνω προκλήσεις.

Οι δράσεις της Π.Η αφορούν δράσεις δημοσιότητας και συνεισφορά στη χάραξη πολιτικής για την απασχόληση στο αντικείμενο του έργου.

Ο δικτυακός τόπος του έργου: http://www.versonet.eu

Εταίροι του έργου:

KNOWLEDGE PARTNERS

PUBLIC AUTHORITY PARTNERS

Υπεύθυνη του έργου για την Περιφέρεια Ηπείρου: Ελένη Καλαμπόκα, τηλ: 26510 34054

Περιφέρεια Ηπείρου

Πλατεία Πύρρου 1, 452 21 Ιωάννινα
phone1 26510 87000 
fax1 26510 77637
email1 periferiarxis@php.gov.gr
phone1 Τηλεφωνικός κατάλογος (pdf)

 

Ενημερωτικό δελτίο

με τα τελευταία νέα & τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

banner tas kozanis

enosi ksenodoxon ioanninon anilio 150

Σύνδεσμοι