Η Περιφέρεια Ηπείρου

epirus 4βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Δυτικά βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, ανατολικά συνορεύει με την Μακεδονία και τη Θεσσαλία και νότια εκτείνεται μέχρι τον Αμβρακικό κόλπο και την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Αποτελείται από τις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας. Η έδρα της Περιφέρειας είναι στα Ιωάννινα.

Μήνυμα Περιφερειάρχη

kaxrimanis smallκαλώς ήλθατε στο δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Ηπείρου, που περιέχει πληροφορίες για την οργάνωση των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, τα τελευταία νέα, τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες, τον προγραμματισμό μας, τα στοιχεία επικοινωνίας, ...

Αλέξανδρος Καχριμάνης

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των δύο παλαιών Αναπτυξιακών Νόμων (Ν. 3299 και 3908), καθώς και την εκκίνηση του Νέου Νόμου, ζήτησε η Ένωση Περιφερειών σε σύσκεψη τη Δευτέρα στην Αθήνα στο Υπουργείο Οικονομίας με τον Αν. Υπουργό κ. Αλ. Χαρίτση.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος εκπροσώπησε την ΕΝΠΕ,    τόνισε σήμερα πως τόσο στη συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό, με τον Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου κ. Λαμπριανίδη και με όλους τους αρμόδιους - για τον Αναπτυξιακό Νόμο - υπαλλήλους των Περιφερειών, κατατέθηκαν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στην εξέλιξη του Αναπτυξιακού, όπως με τα Περιφερειακά Όργανα Ελέγχου (Π.Ο.Ε.) .

«Για τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299 έχει δοθεί παράταση μέχρι 31/12/2018. Ότι έχουν να κάνουν οι επενδυτές, πρέπει να το έχουν  ολοκληρώσει μέχρι αυτή την ημερομηνία.  Μετά την αίτηση που θα  υποβάλλουν, μπορούν να ζητήσουν την πληρωμή τους. Για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ακόμα δεν έχει βγει η πλατφόρμα ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τα αποτελέσματα και να γίνει η εκκίνηση του προγράμματος»,  εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν και ο τρόπος που γίνονται οι έλεγχοι:

«Είδαμε – είπε ο κ. Καχριμάνης- ότι υπάρχει μια τεράστια δυσλειτουργία στα Περιφερειακά Όργανα Ελέγχου. Μπορεί να οριστεί ένας υπάλληλος από τη Θράκη, άλλος από την Πελοπόννησο και άλλος από την Ήπειρο.  Είναι δύσκολο να  συντονιστούν αυτοί και να μπορέσουν να  εκδώσουν τα πορίσματα όπως πρέπει,  για να μπορέσει στη συνέχεια ο επενδυτής να πάρει τα χρήματα. Ζητήσαμε τουλάχιστον στους παλαιούς Νόμους να γίνουν διαδικασίες όπως προβλέπεται σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις. Όπως έδωσαν το δικαίωμα στο Υπουργείο Βόρειας Ελλάδας (Μακεδονίας – Θράκης) να ορίζει τέτοια Επιτροπή ελέγχου, για να μπορέσουμε γρήγορα να κλείσουμε τους παλαιούς αναπτυξιακούς νόμους και να μην έχουμε προβλήματα».

Περιφέρεια Ηπείρου

Πλατεία Πύρρου 1
452 21 Ιωάννινα

τηλ: 26510.87000
fax: 26510.77637
periferiarxis@php.gov.gr

fb.com/regionofepirus

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας